Waterdichte prefab badkamers

Goed beginnen, betekent goed eindigen.

#PODDICHT

Onze prefab badkamers worden stapsgewijs afgedicht om lekkages of condensvorming achter de tegels te voorkomen. Dit proces wordt vastgelegd met een #PODDICHT sticker nadat de badkamers volledig waterdicht zijn gemaakt.

DIN 18534

De DIN norm is in het leven geroepen om mogelijke risico’s van waterlekkage en vochtvorming achter tegels uit te sluiten. Nu het gebruik van de sanitaire ruimte intensiever is geworden, wordt ook de risico op waterschade groter. Een soortgelijke norm ontbreekt in Nederland, maar zou niet meer dan normaal zijn. Dat is waarom wij kiezen voor het volgen van deze strenge Duitse norm: om kwaliteit te kunnen garanderen.

INTENSITEIT BADKAMERGEBRUIK NEEMT TOE

Kitvoegen zijn niet altijd betrouwbaar, s-koppelingen blijven kritische punten en de bevestigingen van accessoires kunnen een bron zijn van lekkage. Condensvorming kan plaatsvinden achter de tegels en gevangen blijven zitten. Wanneer de badkamer wordt afgedicht volgens de DIN 18534 norm, kan condens de ondergrond niet bereiken. Bij wandtegels kan het voorkomen dat deze gaan verkleuren als hier niet goed op wordt gelet. Het verdwijnen van de douchebak en de opmars van de volledig betegelde douchehoeken maken de badkamer nog gevoeliger voor deze zaken.

Meer informatie nodig? Neem contact op met onze specialisten