Tussen de Vaarten, Almere

De bouw van prefab woningen versnellen

Status

Gerealiseerd

Type

Woonunits

Opdrachtgever

C3 Living

Start project

2019

Installatie

Tijdens de productie van de woonunit

Aantal pods

48 stuks

Levering

ca. 10 per week

Eenvoudig, betaalbaar en duurzaam

C3 Living ontwikkelt duurzame, betaalbare en flexibele huisvesting, waardoor kansen ontstaan voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. De units zijn gebaseerd op gebruikte zeecontainers, uitgerust met duurzame materialen en zonnepanelen. Zo ontstaat een verplaatsbare, duurzame wooneenheid die betaalbare woningen op maat mogelijk maakt.

Tijdens het opstellen van de productielijn, ondervond C3 nog één obstakel: de sanitaire ruimte. Om de juiste omloopsnelheid te behalen, moesten de badkamers offsite gebouwd worden. De badkamer moest simpel, economisch en mobiel zijn. Een project als dit vroeg om het gebruik van een prefab badkamer. Een veelgebruikte oplossing in de bouw van modulaire woningen voor statushouders en studenten.

ECOpod standaard badkamer

De ECOpod van SANU is gebouwd om snel, licht en economisch te zijn. C3 Living zag hierin de geschikte sanitaire ruimte voor hun project. De ECOpod bestaat uit een kooiconstructie van koudgewalste stalen profielen. Het interieur is afgewerkt met Wall&Water berken multiplex panelen, die het uiterlijk van een tegelwand simuleren, maar sneller, droger en kostenbesparender zijn in de verwerking. Dit resulteerde in een budgetvriendelijke badkamer, die toe te passen is in allerlei soorten projecten.

Meer informatie nodig? Neem contact op met onze specialisten