Studenthuisvesting Amsterdam

Modulair bouwen met containerunits

Status

Gerealiseerd

Type

Modulaire woningen

Opdrachtgever

Rochdale

Start project

2018

Installatie

Op productielocatie van woonmodules

Aantal pods

240 stuks

Levering

34 per week

Prefab woonmodules voor studenten

Spark Village, gelegen op het Science Park van Amsterdam, is een volledig circulaire woonomgeving voor studenten en statushouders. Voor de bouw van dit project waren 240 tijdelijke woningen nodig, opgebouwd uit containerunits. Alle woningen hadden uit een woonkamer en een aparte badkamer.

De badkamer vertraagde het proces van de unitbouwer om sneller te kunnen bouwen, dus gingen zij op zoek naar een partij die synchroon de badkamers in de fabriek wilde produceren. Terwijl de unitbouwer bezig was met de woningen, werkten wij aan de prefab badkamers in onze fabriek. Wanneer de unitbouwer een vrachtwagen prefab badkamers nodig had, stonden wij voor de deur van hun productielocatie. Hiermee behaalden ze een aanzienlijke tijdwinst ten opzichte van het traditioneel bouwen van hun badkamers.

Modulair bouwen met prefab badkamers

Een prefab badkamer biedt niet alleen een verkorting van de bouwtijd, maar garandeert ook een uitstekende kwaliteit. Omdat tijdens het productieproces bij iedere stap een kwaliteitscontrole plaatsvindt, worden fouten voorkomen en/of hersteld voordat de badkamer op de bouwplaats wordt geleverd. Daarnaast kan een prefab badkamer binnen 2 uur geïnstalleerd worden op locatie. Iedere prefab badkamer komt met een garantie van 7 jaar op de constructie en waterdichtheid.

Modulair bouwen is de toekomst van de bouwsector. Door prefab badkamers toe te passen in een project kan de bouwtijd met enkele weken tot maanden verkort worden. SANU denkt graag mee in jullie volgende bouwproject en hoe we dit kunnen versnellen en vereenvoudigen.

Meer informatie nodig? Neem contact op met onze specialisten