STUDENTHUISVESTING

Met de prefab badkamer naar België

prefab badkamers studenten complex modulair bouwen
CITblaton
Prefab-badkamer-belgie

Snelle levering en makkelijk te assembleren

Studentwoningen Brussel

In 2017 begon de bouw van het studentencomplex ‘Studeopolis‘ in Brussel.  SANU werd in opdracht van CITblatoneen van de snelst groeiende bouwbedrijven in België, gevraagd om 200 prefab badkamers te leveren. Deze periode viel tegelijk met de opening van onze nieuwe productiehal in Polen. Dit beloofde een mooie uitdaging te worden om onze kwaliteiten te tonen aan een toonaangevende aannemer uit België. Wij grepen de uitdaging met beide handen aan en begonnen met het ontwikkelen van de 5 verschillende badkamertypen. Dit project was een enorme kans om de processen van de nieuw geïntroduceerde SANU-assemblagelijn te ontwikkelen en af te stemmen. 

Een hoog tempo 

In dit project is door CITblaton bewust gekozen voor prefab badkamers. Het beoogde schema voor oplevering kon op geen enkele andere wijze gerealiseerd worden met zo een groot gemak. Om het tempo bij te houden, werd het wandsysteem van de badkamers ontworpen met aluminium sandwichpanelen. Dankzij dit systeem konden wij de gevraagde snelheid waarborgen. Door tijdens het project nieuwe manieren van montage uit te proberen, zijn we erin geslaagd de leveringssnelheid nog meer te verhogen. Het technische ontwerp van de prefab badkamer bleek in snelheid en prijsstelling succesvol, maar schoot tekort op sterkte en ‘looks’. Er was duidelijk een alternatief nodig voor de toekomst: een stalen kooiconstructie bood de oplossing die we zochten. 

Kwaliteitseisen

De prefab badkamers zijn in de fabriek van SANU seriematig geproduceerd en voldoen aan alle brand- en geluidseisen. Alle units ondergaan een strikte test die gebaseerd is op ons #PODDICHT beleid.  Na het grondig testen van het leidingwerk en elektra, worden deze waterdicht verpakt en gereedgemaakt voor transport naar de bouwlocatie.

De badkamers zijn just-in-time op de bouwplaats afgeleverd en op de juiste plaats gezet. Het installeren van éé badkamerunit duurde gemiddeld twee uur. Dit is de snelheid van prefab. 

 

Project details

Klant: CITBlaton
Locatie: Brussel, België

Status: Opgeleverd
Start bouw: 2017

Gebouwtype: Studenthuisvesting
Aantal badkamers: 200
Opleversnelheid: 21 per week

 

Roemer-contact

Roemer Schouwenaars – Business Developer

Neem contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden van prefab badkamers in jullie project? Bel ons of vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.