Prefab badkamers

SANU is de specialist op het gebied van prefab badkamers

Onze organisatie heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en leveren van prefab badkamers. Wij zijn actief in Nederland, Duitsland, België en Polen. De extensieve ervaring die wij meebrengen in het ontwikkelen van prefab badkamers komt ten goede voor het oplossen van uitdagende vraagstukken. De prefab badkamerunits die wij produceren komen terecht in hotels, woningbouw, studentwoningen, zorgcentra, vakantiewoningen en meer. Wij zijn er van overtuigd dat in ieder project plaats is voor een prefab badkamer. 

prefab-productie

PREFAB BADKAMERS ZIJN EENVOUDIG

Met maar één contactpunt voor de badkamers, wordt alles overzichtelijker.

Prefab badkamers in Nederland

Zoals de meeste mensen zich volledig bewust zijn in de bouwsector, is er dringend behoefte aan innovatie. De industrie is rijp voor ontwrichting, net zoals dat finance, transport en de dienstverlening zijn gemoderniseerd. 

Het gaat erom hoe we de mogelijkheden identificeren die er al zijn en deze toepassen op onze huidige bedrijfsvoering. Een van deze innovatiemogelijkheden die al langere tijd aanwezig is, is de prefab badkamer.

Momenteel bezit Nederland circa 2% van de productie van prefab badkamers in Europa. Er worden dus jaarlijks circa 4.000 prefab badkamers gemaakt en geleverd in Nederland: genoeg ruimte voor een inhaalslag wat ons betreft. 

Het gebruik van de prefab badkamer is in sommige landen al de norm. De oplossing neemt bijvoorbeeld een vogelvlucht in Engeland, waar jaarlijks meer dan 50.000 prefab badkamers worden geproduceerd. Het offsite bouwen is hier niet enkel een trend, maar de norm.  

Prefab badkamers versnellen de bouw

Je vermindert beweging, vervuiling en de drukte op de bouwplaats met prefab badkamers. Geen verschillende vaklui voor één badkamer, maar één vakman voor alle badkamers: dat is waar SANU voor staat.

Prefab badkamerunits kunnen, met de juiste routes en uitrusting, eenvoudig worden aangesloten op de standleiding. Op één dag kunnen met de juiste planning 15 tot 25 badkamers worden geïnstalleerd. 

Prefab badkamer met één aanspreekpunt

De badkamer beslaat ongeveer een kwart van het vloeroppervlak binnen een typische hotelkamer of studentenresidentie, heeft het hoogste niveau van benodigde faciliteiten en diensten voor een dergelijke ruimte en vereist ten minste vijf verschillende ambachten voor de traditionele bouw. 

Om deze redenen hebben hotelketens en residentiële ontwikkelaars in het verleden gekozen voor het gebruik van prefab badkamers om de kosten te verlagen, de gezondheid en veiligheid te vergroten en de snelheid te verhogen. Hierdoor kan het bouwproces met weken of zelfs maanden verkort worden. Uiteindelijk leidt dat weer tot een snellere oplevering. 

De prefab badkamerunits kunnen, met de juiste routes en uitrusting, eenvoudig worden aangesloten op de standleiding. Op één dag kunnen wel 15 tot 25 badkamers worden geïnstalleerd. 

teamwork-bathroom-pods

Een intensieve kwaliteitscontrole

Badkamers vormen ongeveer 5 tot 10% van de kapitaalkosten voor een bouwproject, maar zijn goed voor gemiddeld 80% van alle defecten. De uiteindelijke reparatiekosten kunnen oplopen tot in de tienduizenden euro’s 

Het voordeel van prefab badkamers is dat deze een strenge kwaliteitscontrole ondergaan op meerdere punten van de productieruimte: zowel in de prefabricatie-afdeling van het leidingwerk als na het kitten. Hierdoor wordt een badkamer vrijgemaakt van alle defecten voordat deze ooit voet aan wal zet op de bouwplaats. 

De waterafdichting van de badkamer is gedocumenteerd en voldoet aan de Duitse DIN 18543. Dit houdt in dat de badkamer stapsgewijs wordt afgedicht met diverse producten die problemen als vochtvorming achter de tegels, de wereld uit helpen. 

De ontwerpfases van een prefab badkamer

1. Analyse 

Samen met jullie bepalen we de materiaalbehoefte van de badkamers en nemen we de wensen voor de afwerking door.  We moedigen opdrachtgevers aan om actief aanwezig te zijn in de ontwerpfase en gebruik te maken van de kennis van onze teamleden, die jullie helpen ideeën te vertalen naar tastbare ontwerpen. 

2. BIM

Al onze prefab badkamers worden  op een hoog niveau van detail gemodelleerd in Revit. Ons team van modelleurs heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van badkamers, zowel prefab als traditioneel. Is de badkamer gereed? Dan starten we met ontwikkelen van een proefmodel. 

3. Creatie

Na de tekenfase leveren wij een levensechte proefbadkamer aan en nodigen wij jullie uit om de eventuele opleverpunten kritisch door te nemen. Het is essentieel om in deze fase gezamenlijk alle wijzigingen nauwkeurig te documenteren. In het productieproces zijn eventuele veranderingen namelijk lastiger door te voeren. Is de badkamer akkoord? Dan gaan we over tot productie.

De productie van prefab badkamers

Het vervaardigen van de prefab badkamers gebeurt in onze productieruimte in Nederland. De elementen worden in afzonderlijke secties geprefabriceerd en samengebracht op de assemblagelijn. Hier doorloopt een badkamerunit een stapsgewijs proces. De totale productietijd van een badkamerunit? Die ligt op circa 14 uur.

Daarnaast hebben wij een aparte ruimte ingericht om de waterleidingen, elektra en visuele kwaliteit van de badkamers te testen. Mocht een badkamer niet slagen voor de test, wordt deze eerst volledig hersteld.

Een badkamer die slaagt wordt ingepakt en gereed gemaakt voor vertrek naar de bouwplaats.

Meer weten over de mogelijkheden voor jullie project? 

productie-elementen-prefab-badkamer
Roemer-contact

Roemer Schouwenaars – Business Developer

Neem contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden van prefab badkamers in jullie project? Bel ons of vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

VRAGEN OVER ONZE PREFAB BADKAMERS?

Bekijk onze FAQ. Hier geven wij antwoord op veelgestelde vragen.

Bel ons

Ma t/m vr 07.00 – 17.30
zaterdag 08.30 – 15.00

+31 (0)416 560 026

App ons

Ma t/m vr 07.00 – 17.30
zaterdag 08.30 – 15.00

+31 (0)6 12 54 29 63

Mail ons

Met al je vragen over prefab badkamers.