Prefab badkamers

SANU is de specialist op het gebied van prefab badkamers

Onze organisatie heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en leveren van prefab badkamers. Wij zijn actief in Nederland, Duitsland, België en Polen. De extensieve ervaring die wij meebrengen in het ontwikkelen van prefab badkamers komt ten goede voor het oplossen van uitdagende vraagstukken. De prefab badkamerunits die wij produceren komen terecht in hotels, woningbouw, studentwoningen, zorgcentra, vakantiewoningen en meer. Wij zijn er van overtuigd dat in ieder project plaats is voor een prefab badkamer. 

prefab-badkamer-unit-prijs-productie

PREFAB BADKAMERS ZIJN EENVOUDIG

Met maar één contactpunt voor de badkamers, wordt alles overzichtelijker.

Prefab badkamers in Nederland

Zoals de meeste mensen zich volledig bewust zijn in de bouwsector is er dringend behoefte aan innovatie. De industrie is rijp voor ontwrichting, net zoals dat finance, transport en de dienstverlening zijn gemoderniseerd. 

Het gaat erom hoe we de mogelijkheden identificeren die er al zijn en deze toepassen op onze huidige bedrijfsvoering. Één van deze innovatiemogelijkheden is de prefab badkamer. 

Momenteel bezit Nederland circa 2% van de productie van prefab badkamers in heel Europa. In tegenstelling tot landen als Duitsland (28%), Engeland (26%) en Frankrijk (23%). In absolute getallen gaat het hier over circa. 4000 Nederlandse prefab badkamers per jaar. 

Het gebruik van de prefab badkamer is in sommige landen al de norm. De oplossing neemt bijvoorbeeld een vogelvlucht in Engeland, waar jaarlijks meer dan 50.000 prefab badkamers worden geproduceerd. Het offsite bouwen is niet alleen een trend, maar ook de standaard voor de bouw in de toekomst. 

Prefab badkamers zijn de nieuwe norm binnen de bouw

De badkamer beslaat ongeveer een kwart van het vloeroppervlak binnen een typische hotelkamer of studentenresidentie, heeft het hoogste niveau van benodigde faciliteiten en diensten voor een dergelijke ruimte en vereist ten minste vijf verschillende ambachten voor de traditionele bouw. 

Om deze redenen hebben hotelketens en residentiële ontwikkelaars in het verleden gekozen voor het gebruik van prefab badkamers om de kosten te verlagen, de gezondheid en veiligheid te verhogen en het tijdschema van het project te verkorten, evenals de standaardisatie en kwaliteit van afwerkingen.

25 badkamers installeren op één dag

Allereerst kunnen de units, met de juiste routes en uitrusting, heel eenvoudig worden aangesloten op de grotere constructie. Dit is zo eenvoudig dat het geen speciale scholing vereist. Op één dag 25 badkamers installeren is haalbaar.

Één aanspreekpunt voor alle sanitaire ruimtes

Daarnaast vereist het bouwen van traditionele badkamers op locatie het management van verschillende vaklui met ieder hun eigen planning. Door de badkamers in onze gecontroleerde productieomgeving te laten bouwen, ligt het management voor de sanitaire ruimtes bij ons. Als je één aanspreekpunt hebt, weet je wie eigenhandig voor de badkamers zorgt en vermijd je conflicten en discussies over wie waarvoor verantwoordelijk is. 

Geen reparaties in de badkamer

Zoals we weten, vormen badkamers ongeveer 5 tot 10% van de kapitaalkosten voor een bouwproject, maar ze zijn goed voor 80% van alle defecten. Het voordeel prefab badkamers is dat ze een strenge kwaliteitscontrole ondergaan voordat ze de assemblagelijn verlaten – hierdoor wordt een badkamer vrijgemaakt van alle defecten voordat deze ooit voet aan wal zet op de bouwplaats. 

Veiligere en rustigere bouwplaats

Tenslotte vermindert een modulaire badkamer de beweging van mensen en middelen op de bouwplaats aanzienlijk. Minder mensen ter plaatse, betekent minder kans op ongelukken. Minder transport, betekent minder overlast. 

De ontwerpfases van een prefab badkamer

Analyse 

Samen met jullie bepalen we de materiaalbehoefte van de badkamers en nemen we de wensen voor de badkamer nauwkeurig door.  We moedigen iedereen aan om actief aanwezig te zijn in de ontwerpfase en gebruik te maken van de kennis van onze teamleden, die jullie helpen ideeën te vertalen naar tastbare ontwerpen. 

BIM

Al onze prefab badkamers worden ontworpen in Revit en Solidworks. Ons team van modelleurs heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van badkamers, zowel prefab als traditioneel. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het ontwerp, duurt deze fase gemiddeld twee weken. 

Proefbadkamer

Na de tekenfase leveren wij een levensechte proefbadkamer aan en nodigen wij jullie uit om onder het genot van een lunch en een presentatie de badkamer kritisch door te nemen. Het is essentieel om in deze fase samen alle details goed door te nemen. In het productieproces zijn wijzigingen namelijk moeilijker door te voeren. Is de badkamer akkoord? Dan gaan we over tot productie.

De productie van prefab badkamers

Het vervaardigen van de prefab badkamers gebeurt in onze productieruimtes in Nederland en Polen. De lichtgewicht constructie van de badkamer bestaat uit een stalen bodem en wandprofielen. Op iedere stap van het proces vindt een strikte kwaliteitscontrole plaats. 

Daarnaast hebben wij een aparte ruimte ingericht om de waterleidingen, elektra en visuele kwaliteit van de badkamers te testen. Mocht een badkamer niet slagen voor de test, wordt deze niet uitgeleverd. 

Slaagt een badkamer wel? Dan krijgen ze een #PODDICHT sticker en worden ze gereed gemaakt voor transport naar de bouwplaats. 

Meer weten over de mogelijkheden voor jullie project? Neem gerust contact op met ons.

prefab-badkamers-produceren
Roemer-contact

Roemer Schouwenaars – Business Developer

Neem contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden van prefab badkamers in jullie project? Bel ons of vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

VRAGEN OVER ONZE PREFAB BADKAMERS?

Bekijk onze FAQ. Hier geven wij antwoord op veelgestelde vragen.

Bel ons

Ma t/m vr 07.00 – 17.30
zaterdag 08.30 – 15.00

+31 (0)416 560 026

App ons

Ma t/m vr 07.00 – 17.30
zaterdag 08.30 – 15.00

+31 (0)6 12 54 29 63

Mail ons

Met al je vragen over prefab badkamers.