Ibis Styles Kiel

Een uitdagend project met unieke ontwerpeisen

Status

Gerealiseerd

Type

Hotel

Opdrachtgever

Ten Brinke Group

Start project

april 2020

Installatie

Verticaal per verdiepingsvloer

Aantal pods

222 stuks

Levering

22 per 2 weken

Ontwerpuitdagingen en strikte kwaliteitseisen

Ten Brinke Group houdt toezicht op de bouw van twee nieuwe hotels in Kiel.  Om het traject te versnellen en het management op de bouwplaats te ontlasten, kozen zij in deze twee projecten bewust voor prefab badkamers. De Duitse kwaliteitsnormen met betrekking tot de natte cel staan bekend als zeer streng. Het is namelijk een vereiste dat een badkamer voldoet aan meerdere DIN normen, met nadruk op de waterdichtheid. Dit heeft de kwaliteit van ons product dermate verbeterd.

Door de badkamers aan SANU toe te vertrouwen, zorgt Ten Brinke Group dat de kwaliteit bij iedere stap in een gesloten omgeving wordt gecontroleerd. Zo vermijden zij de defecten die regelmatig optreden in het traditioneel bouwen van badkamers.

Plaatsing per verdiepingsvloer

De prefab badkamers worden verticaal geïnstalleerd. Dit betekent dat de badkamers direct vanuit de vrachtwagen worden gehesen en op de verdiepingsvloer worden geplaatst. Wanneer alle badkamers op dezelfde dag geplaatst zijn, worden de vloerplaten van de volgende verdieping gelegd.

Naast de uitstekende kwaliteit die de opdrachtgever geniet, profiteren de eigenaren en investeerders van het hotel ook van de duurzaamheid die modulaire badkamers bieden – wat resulteert in minder onderhoud en lagere kosten voor verbeteringsplannen. Het versnellen van het project betekent ook dat de eindklant het hotel eerder operationeel kan maken, waardoor hij profiteert van vervoegde operationele inkomsten.

Meer informatie nodig? Neem contact op met onze specialisten