Brusselo Brussel

Sneller bouwen met badkamermodules

Status

Gerealiseerd

Type

Studenthuisvesting

Opdrachtgever

CITblaton

Start project

november 2016

Installatie

Verticaal per verdiepingsvloer

Aantal pods

130 stuks

Levering

22 per 2 weken

Budgetvriendelijke badkamers voor studenten

In 2016 startte CITblaton, een van de snelst groeiende bouwbedrijven in België, de bouw van het studentencomplex ‘Brusselo‘.  Het complex maakte plaats voor 130 studentenwoningen, ieder met een eigen badkamer en keuken. SANU werd gevraagd om de badkamers in een prefab variant aan te leveren, om zo het bouwproces te versnellen.

In dit project is door CITblaton bewust gekozen voor prefab badkamers, met de intentie om het tijdschema te verkorten. Het wandsysteem van de prefab badkamerruimtes werd ontworpen met aluminium sandwichpanelen. Dit wandsysteem maakte het eenvoudig om de badkamers te assembleren in de fabriek. Het ontwerp van de prefab badkamer met aluminium sandwichpanelen bleek in snelheid en prijsstelling succesvol, maar schoot tekort op ander vlakken. Dit is de reden waarom de prefab badkamers momenteel met koudgewalste stalen profielen worden gemaakt.

Seriematige productie

De prefab badkamers worden in de fabriek van SANU seriematig geproduceerd en voldoen aan alle brandveiligheid- en geluidseisen. Alle units ondergaan een test die gebaseerd is op een strikt waterdichtingsbeleid. Na het grondig testen van het leidingwerk en elektra, worden de units waterdicht geseald en gereedgemaakt voor transport naar de bouwlocatie.

De badkamers worden just-in-time op de bouwplaats afgeleverd. In dit geval werden de badkamers verticaal geïnstalleerd per verdiepingsvloer. Na plaatsing duurt het installeren van één badkamerunit vervolgens gemiddeld twee uur.  Een zorgvuldig uitgevoerd project wint hiermee enkele weken tot maanden op snelheid.

Meer informatie nodig? Neem contact op met onze specialisten