Levering prefab badkamers

Just-in-time levering van prefab badkamers resulteert in een verkorting van de bouwtijd. Installeer tot 25 badkamers op één dag en versnel het proces. 

Prefab is de toekomst

TRANSPORT NAAR BOUWPLAATS

Badkamers worden compleet waterdicht ingepakt met op maat gemaakte krimphoezen. De verpakkingen worden duidelijk genummerd, zodat op de bouwplaats geen onduidelijkheid ontstaat over de verschillende badkamertypes en kamernummers. In de vrachtwagen worden de badkamers gepositioneerd op houten blokken of gaan gepaard met stelpoten, zodat deze vrij van de grond staan. Dit maakt toegang met de heftruck eenvoudig. 

Webp.net-compress-image (6)
Prefab badkamers hijsen

LOSSEN VAN DE BADKAMER

Er zijn diverse opties beschikbaar in de zin van hoe de badkamers fysiek worden gelost, gemanoeuvreerd en binnen de constructie worden geplaatst. De gekozen methode voor een bepaald project, hangt af van meerdere factoren, waarbij rekening wordt gehouden met het type gebouw, het aantal verdiepingen, de volgorde van het bouwproces en meer. In de meeste gevallen wordt gekozen voor horizontale installatie, maar verticale installatie is niet ongebruikelijk. 

HORIZONTALE INSTALLATIE

  • Voor horizontale installatie wordt de prefab badkamer uit de vrachtwagen gehesen en wordt deze normaal gesproken op een laadplatform op het doeltreffende installatieniveau geplaatst. Vanaf hier wordt de badkamerunit horizontaal door een opening in de gevel van het gebouw gereden. Het laadplatform zal gebruikelijk een vrijdragend type zijn.
  • Horizontale installatie is verreweg de meest gebruikelijke methode die doorgaans wordt gebruikt in bouwprojecten met meerdere verdiepingen, waardoor de bouw van de hoofdbetonconstructie kan doorgaan en de badkamers iets later in het proces kan worden geïnstalleerd. 
  • In sommige gevallen kan het ook mogelijk zijn om een speciaal ontworpen hijskooi te gebruiken om de badkamer naar het gewenste niveau te tillen. De kooi wordt vervolgens aan het gebouw vastgemaakt en de unit wordt het gebouw in gereden.

VERTICALE INSTALLATIE

  • Verticale installatie is gebaseerd op het feit dat badkamers van de vrachtwagen rechtstreeks naar hun uiteindelijke locatie op de beoogde installatievloer worden gehesen. In dit geval worden de badkamers opgetild aan speciaal daarvoor ontworpen hijsogen. 
  • Dit biedt een zeer snelle en praktische optie in laagbouw met complete prefabbetonconstructies waarbij de badkamers just-in-time worden geleverd voor de montage van de verdiepingsvloer in combinatie met de montage van het prefabbetonelement
  • De badkamers worden direct vanuit de vrachtwagen gehesen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een open oplegger met directe toegang tot de badkamerunits. 

BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?