Prefab badkamers vereisen een kritische blik en oplettendheid in de voorbereiding. Om jou op weg te helpen, delen wij 9 belangrijke tips voor het specificeren van prefab badkamers en toiletten.

De 9 tips voor het toepassen van prefab badkamers:

 1. Begin vroeg – Om optimale integratie te bereiken, is vroeg instappen uiterst belangrijk. Prefab badkamers en toiletten moeten al in de eerste fasen van het ontwerp betrokken zijn. Betrek alle belanghebbenden bij de sanitaire ruimtes ook in de eerste fasen, om latere clashes met aansluitingen te reduceren.
 2. Bezoek de fabriek – Ondervraag de leverancier naar zijn of haar kwaliteitscontrole, productie- en ontwerpproces en de garanties die zij kunnen bieden.
 3. Minimaliseer het aantal variaties – Om efficiënt te zijn in een project met prefab badkamers, is de mate van standaardisatie essentieel. Het rationaliseren van het aantal badkamerontwerpen, is nodig om schaalvoordeel van prefabricage te benutten. Dit betekent dezelfde vormen, hetzelfde interieur en dezelfde posities van de deur.
 4. Overweeg het installatiegemak op de bouw – De installatie van prefab badkamers vraagt om ruimte. Houd hier goed rekening mee in de volgorde van de bouw en de positionering van wanden. De eindpositie van de prefab unit moet goed bereikbaar zijn i.v.m. transport op de bouwplaats.
 5. Bepaal hoe de units aansluiten met de gebouwinstallaties – Het gemak van aansluiting wordt grotendeels gefaciliteerd door de leverancier, die voorziet in eenvoudige koppelingen voor zowel leidingwerk als elektra. Toegang tot de badkamerunit is hierin essentieel. Bepaal van te voren wat de meest efficiënte positie van de schacht is.
 6. Zorg dat de vloer egaal en waterpas is – Een juiste strategie voor het plaatsen van de badkamer moet vooraf overlegd worden. Minimale toleranties in de vloer zijn vereist om tot een correcte positionering te komen.
 7. Bestudeer de constructie van de prefab badkamer – De basis van de badkamerunit moet voldoende stevig zijn om schadeloos transport te garanderen. Een basis die niet stevig is, gaat torderen en resulteert in schade van de wand- of vloer van de sanitaire unit. Betrouwbare vloerconstructies zijn bijvoorbeeld van gelast staal of beton gemaakt.
 8. Vraag om testrapporten – Iedere badkamer moet adequaat getest worden. Vraag bij levering om testrapporten van iedere individuele badkamer, zowel voor de watertoevoer als -afvoer.
 9. Vergelijk de verschillende aanbiedingen van leveranciers grondig – Beoordeel iedere leverancier op de volgende onderdelen:

– Eigen ontwerpcapaciteiten en in-house BIM-vaardigheden, met geschikte ervaring met projecten van vergelijkbare schaal en complexiteit als het huidige project.

– De mogelijkheid om een ​​geavanceerd prototype te produceren voor aftekening door de opdrachtgever, indien mogelijk, ca. 10 weken voorafgaand aan de productie

– Een toegewijde bouwplaatsmanager die de bouw met regelmaat bezoekt

– Ondersteuning na verkoop om eventuele reparaties uit te voeren.

Neem voor meer informatie over prefab badkamers contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

lees verder

Gerelateerd nieuws

 • Gepubliceerd op: 31 maart 2021
  Lees verder
 • Gepubliceerd op: 30 maart 2021
  Lees verder