6 manieren om winst te maximaliseren op grote projecten met prefab badkamers

Blogpost | 7 mei 2021

De winst maximaliseren met prefab badkamers

Prefab badkamers worden steeds vaker gebruikt in Nederland, maar er zijn nog grotere voordelen te behalen uit deze modulaire en efficiënte methode dan de meeste mensen echt begrijpen.

Wij hebben 6 suggesties verzameld voor het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van een project dat het resultaat ten goede komt:

1. Vraag deskundig advies – we begrijpen de complexiteit van projecten en aangezien in veel projecten de uitdagingen hetzelfde zijn, kunnen wij hier met onze ervaring op inspelen. Ons interne BIM-team kan CAD-tekeningen leveren om in architecturale ontwerpen in te voegen om het ontwerpproces te stroomlijnen. Daarnaast beschikken wij over de mogelijkheden om ontwerpen te rationaliseren en naar de hand te zetten voor de implementatie van prefab.

2. Ontwerp voor herhaalbaarheid – bewoners in elke kamer hebben geen idee dat de aangrenzende badkamer er hetzelfde uitziet. Neem dit mee in voorbereidende ontwerpfase. Hoe minder typen je in een project hebt, hoe sneller de badkamers kunnen worden voltooid, en dus hoe sneller je gebouw wordt voltooid.

3. Bezoek de prefab badkamer fabriek voordat je investeert – aannames voor projecten van deze omvang doen geen recht. Beoordeel in de fabriek alle kwaliteitscontroleprocedures, ontwerp- en projectmanagementexpertise en de bereidheid om grote aantallen te kunnen produceren. Stel vragen als: ‘is er een duidelijk proces? wat is de productiecapaciteit? hoe worden de badkamers getest?’.

4. Betrek alle partijen bij de eerste besprekingen – om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat vragen worden beantwoord en details correct zijn, is het verstandig om alle stakeholders bij de ontwerpfase te betrekken. Een goede voorbereiding verhelpt veel van de uitdagingen/clashes die zich later in het proces voor kunnen doen.

5. Maak gebruik van kostenbesparende alternatieven – een goede prefab badkamer bouwer kijkt samen met de opdrachtgever naar mogelijkheden om de badkamer kostenefficiënter te maken. Vaak beschikt de fabrikant over collecties aan sanitair, vloer- en wandafwerking die de badkamer in prijs aantrekkelijker kunnen maken. Vraag een producent van badkamers dan ook altijd naar alternatieven op het bestaande bestek.

6. Identificeer verborgen kosten – vergelijk niet alleen de directe kosten van de badkamer bij het maken van een analyse. Vaak wordt bij traditionele calculaties geen rekening gehouden met kosten op de bouwplaats. Laten we de werkelijke kosten van badkamers op locatie bij de hand nemen:

Overwegingen voor prefab badkamers versus traditionele badkamers:

  • Prefab badkamers nemen zeer weinig afval op locatie met zich mee – al het afval wordt tijdens de productie afgevoerd
  • Prefab badkamers zijn slim ontworpen (één kraan hijst de badkamer er met gemak compleet in, in plaats van een tegelzetter die verdiepingen op en af ​​loopt voor pauzes of materialen), duurzaam (minimalisering van afval ter plaatse) en efficiënt (door gebruik te maken van meerdere handelingen in één ruimte, vermindert SANU tijdverspilling met optimale communicatie) en is er minder behoefte aan projectmanagement op locatie.
  • Badkamerunits kunnen van tevoren worden vervaardigd en vervolgens worden opgeslagen en geleverd volgens de exacte planning: dit betekent geen vertragingskosten voor de badkamer.
  • Elk onderdeel van het fabricageproces heeft een eigen strikte kwaliteitscontrole. Een prefab badkamer die op de bouwplaats komt, heeft al deze toetsingen doorstaan. De prefab badkamers die niet slagen, worden eerst hersteld voordat deze richting het project gestuurd worden. Zo komen alleen de beste badkamers aan op de bouwlocatie.

Voor meer informatie over design en prefab badkamers kunt u een rondleiding boeken in onze productiefaciliteit of contact opnemen met ons projectteam.