Wanneer is mijn project geschikt voor prefab badkamers?

Nieuwsbericht | 23 oktober 2020

Alle badkamers zij geschikt voor prefab

Vrijwel alle badkamers zijn geschikt voor prefab, maar dit betekent niet dat ieder project dat ook is. De geschiktheid van prefab badkamers is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Wil je het meeste uit prefab badkamers halen? Dan is het belangrijk dat je project voldoet aan de volgende criteria:

Het project heeft een minimum van 25 badkamers

Pods zijn een uitermate geschikt concept voor projecten met minimaal 25 badkamers. Buiten het feit dat veel leveranciers afhaken onder deze aantallen, zal ook de prijs per badkamer relatief hoger worden. De overhead en het ontwerptraject blijft voor de leverancier tenslotte hetzelfde, ongeacht de aantallen.

Het badkamerontwerp is repeterend

Grote aantallen alleen zijn geen reden voor de geschiktheid van een project. Een plattegrond met 300 badkamers, waarin meer dan 60 ontwerpvariaties zitten, heeft te veel variaties. Ga in dit geval om tafel met de leverancier om advies in te winnen voor het rationaliseren van de ontwerpen. Sommige leveranciers vragen 30 tot 35 procent toeslag per extra model. Probeer variaties dus zo gering mogelijk te houden.

Er is een herhaling van componenten in alle badkamers

Herhaling van gebruikte onderdelen is tevens gewenst in het ontwerpen van de badkamers; dezelfde doucheschermen, drains, sanitair en accessoires stroomlijnen de productie- en ontwerpfase. Daarbij maakt dit de aanschafprijs ook lager.

De badkamer is niet groter dan 3000 x 3000 (mm)

Een prefab badkamer wordt vervoerd op een vrachtwagen en dient dus niet groter te zijn dan 2400 x 3000 (mm). Badkamers die groter zijn, vereisen niet alleen speciaal transport, maar beperken ook de interne logistiek binnen de productieruimte. Ook de bewegingen op de bouwplaats moeten in acht genomen worden bij het ontwerpen van de pods. De badkamers moeten eenvoudig gemanoeuvreerd kunnen worden door de ruwbouw. Doorgangen in de structuur, los-mogelijkheden, landingszones, installatievolgorde en alle voor- en na-processen van de installatie moeten uiteengezet worden voordat alle componenten worden geleverd.

Voldoet jouw project aan alle criteria? Dan is het tijd voor prefab badkamers.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de toepassing van prefab!