Vragen over prefab badkamers:

1) Hoe maximaliseer ik de toegevoegde waarde van prefab badkamers?

Door het bovenstaande te doen, kun je de waarde van elke prefab oplossing maximaliseren. Het versnellen van de planning – en eerder openen biedt de volgende voordelen:

Prefab badkamers betekenen circa. 70% minder beweging op de bouwplaats en dus:

2) Hoe ziet de vloerovergang van de badkamer er uit?

Acceptabele deurdrempels kunnen worden bereikt met een speciale schuine drempel, zoals hieronder weergegeven, in combinatie met slimme keuzes van vloermaterialen binnen en buiten de prefab badkamers. Selectie van vloermaterialen zoals laminaat en gietvloeren kan een algehele vermindering van de vereiste badkamerondervloer mogelijk maken. Dit komt uiteindelijk de vloerovergang ten goede. De projectomstandigheden zullen variëren en de exacte drempeldetails zullen worden bepaald in de planningsfase vóór de bouw.

3) Moet ik de badkamers horizontaal of verticaal lossen?

Beide opties zijn mogelijk. Voor horizontale installatie bieden wij een laadplatform en/of een hijskooi aan. Voor verticale installatie beschikken de badkamers over hijsogen. Afhankelijk van de vereisten van het project worden de materialen voor het lossen aangeleverd door ons.

4) Wanneer moeten de prefab badkamers geleverd worden op de bouwplaats?

Op het moment dat de gevel van het gebouw nog steeds open is en op de dag van plaatsing.

5) Hoe worden de badkamers beschermd bij levering?

Een belangrijk voordeel van het gebruik van prefab badkamers is dat ze worden gebouwd in een strikte, op kwaliteit gecontroleerde fabrieksomgeving. Maar hoe blijft de uitstekende kwaliteit tijdens het transport precies behouden? Zodra de badkamers zijn geproduceerd, worden ze verpakt in een op maat gemaakte waterdichte en weerbestendige verpakking. De verpakking wordt gekrompen met een speciale brander.

6) Hoeveel badkamers kunnen worden geleverd en geïnstalleerd op één dag?

Circa 25 badkamers kunnen worden geleverd, geplaatst en geïnstalleerd op dezelfde dag.

7) Hoe lang duurt de bouw van een prefab badkamer?

Afhankelijk van het project, duurt dit tussen de 4 en 9 werkdagen.

8) Is een uitsparing in mijn betonvloer nodig?

In de meeste gevallen niet. Als er geen helling voor de afvoer is, hoef je geen sparing in het beton te laten.

9) Hoe verhoudt de prijs zich ten opzichte van traditioneel gebouwde badkamers?

Op een directe kostenbasis zijn prefab en traditionele badkamers vrijwel gelijk. De echte winst wordt behaald in de verlaging van algemene bouwkosten, het verkorten van het project, verminderen van afval, reparaties, managementuren, verzekeringskosten en meer.

Projecten met hogere kosten: over de hele linie zijn prefab badkamers zeer kosteneffectief.

Projecten met lage kosten: moeten mogelijk de extra toegevoegde waarde van prefab badkamers evalueren, zoals tijdbesparing, het verminderen van het risico op de bouwplaats en het vereenvoudigen van het uit te voeren werk.

10) Hoe ziet het installatieproces er uit?

11) Waar en wanneer vinden inspecties plaats?

Dit kan zowel in de fabriek als op de bouwplaats en gebeurt altijd samen met de leverancier. Na de inspectie wordt de badkamer figuratief overhandigd aan de opdrachtgever.

12) Hoe worden de badkamers aangesloten op locatie?

De aansluitpunten van prefab badkamers worden gewoonlijk buiten de badkamerunit verlengd met ongeveer 100 tot 150 mm. De leverancier van de badkamer zou in de ontwerpfase met de architect kunnen overleggen over de details. Aansluitingen voor de badkamer worden zo laagdrempelig mogelijk gehouden.