Martijn, vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Martijn (52) en ik ben al meer dan 26 jaar werkzaam in de bouw. Naast mijn werkzaamheden voor Stam + De Koning ben ik ook altijd actief geweest met mijn eigen afbouwbedrijf. Mensen kennen mij ook van mijn handel in Japanse Koi vissen en het bouwen van vijvers. Het bouwen van badkamers is iets wat ik al talloze jaren met plezier doe. Nu vond ik het tijd om een switch te maken naar prefab, omdat ik geloof dat deze manier van bouwen de toekomst in handen heeft. Sinds kort ben ik dan ook lid van SANU en werk ik met mijn vriendelijke collega’s aan het bouwen van prefab badkamers.

Hoe ervaar je het werk ten opzichte van de bouwplaats?

Het is een wereld van verschil met de traditionele bouw en het geeft een kick om deel uit te mogen maken van de toekomst. Het is hier altijd warm, droog, georganiseerd en schoon. Alle materialen liggen in de buurt en dat maakt het ook veel efficiënter. Daarnaast zit je hier in een groot team met mensen die allemaal hetzelfde bouwen. Het feit dat je de wand en de ondergrond zelf maakt is ook prettig. Je hebt nooit last van de problemen die je op de bouw ervaart, omdat je het hele traject zelf onder controle hebt. De units worden namelijk van A tot Z zonder onderaannemers gerealiseerd. Dit is ook versterkend voor het teamverband, want je bent met z’n allen verantwoordelijk voor de goede voortzetting van elkaars werk.

Hoe zie jij de toekomst van prefab badkamers in de bouw?

In de bouw in Nederland houden we graag vast aan dat wat altijd heeft gewerkt. Daarbij zijn prefab badkamers zelf voor veel aannemers nog onbekend, maar je ziet dat daar nu veel verandering in komt. Het concept prefab is natuurlijk al breed uitgemeten in daken, gevels en betonelementen. De prefab badkamer is wat later aan zet gekomen, maar gaat naar mijn mening ook snel een vast onderdeel zijn van de bouwplannen. Ik verwacht dat de prefab badkamer over 5 jaar niet meer weg te denken is op de bouw. Daar ga ook ik voor zorgen!”

Meer verhalen uit de praktijk en andere interessante feiten over prefab ontvangen? Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief.


Abonneer