BIM prefab badkamers modelleren

Vertel eens iets over jezelf?

“Mijn naam is Bogdan Vladescu, ik ben 24 jaar oud en woon in Eindhoven. Ik ben geboren in Ploiesti, Roemenië en ben verhuisd naar Nederland in april 2020. Voordat ik in Nederland arriveerde, woonde ik 5,5 jaar in Odense, Denemarken. Hier heb ik Architecture Technology & Construction Management op de University College Lillebaelt gestudeerd. In Denemarken ben ik tijdens mijn studie geïntroduceerd tot BIM. Deze vaardigheid heb ik verder ontwikkeld in Kopenhagen en Svendborg, waar ik werkte voor een adviesbureau voor de bouw. Ik ben naar Nederland gekomen voor de liefde en zag meteen de perfecte kans om mijn studie te vervolgen in Tilburg, waar ik een Master of Architecture ga doen.

Waar ben je dol op?

In Denemarken ben ik verliefd geworden op fietsen, wat in Roemenië ongewoon en gevaarlijk is. Ik ben blij dat ik dit in Nederland door kan zetten en stap graag op mijn fiets in het weekend. Daarnaast geniet ik enorm van spontane roadtrips. Het maakt eigenlijk niet uit waar naartoe!

Waarom heb je gekozen voor SANU als werkplek?

Het eerste wat me hier opviel was het jonge en dynamische team. Daarnaast voelde ik een prettige atmosfeer en was er een goede balans in de cultuur. Een andere reden waarom SANU mij aantrok, was mijn eigen enthousiasme voor het element van prefabricatie. Dit onderdeel zie ik als onmisbaar in de tijd waarin de druk op de bouwsector om te presteren groot is.

Hoe ervaar je het om te werken in een bedrijf dat zich bezig houdt met prefabricatie?

Op het eerste gezicht lijkt het alsof het bouwen van geprefabriceerde badkamers repetitief werk is. Echter variëren de ontwerpuitdagingen van project tot project. Daarnaast is het een fijn gevoel dat ik deel uit mag maken van meerdere onderdelen van het bedrijf; van engineering en productie tot marketing. Hier wordt voortdurend aan innovatie gewerkt en dat maakt geen enkele week hetzelfde. Het team omarmde mij vanaf dag één en geeft mij het idee dat ik er bij hoor.

Hoe zie jij de toekomst van de bouw?

In enkele woorden: BIM, Generative Design en prefabricatie. Wat betreft bouwmaterialen denk ik dat hout de toekomst in handen heeft. Niet alleen in het oog van duurzaamheid, maar ook de betrouwbaarheid van het materiaal zelf is aanzienlijk beter geworden. Daarnaast geloof ik dat modulair bouwen de toekomst is, omdat het de kwaliteit van onze leefomgeving beter maakt en het bouwproces eenvoudiger. Ik geloof dat de rol van de aannemer verandert naar dat van een adviseur en dat het offsite bouwen de vruchten gaat plukken van robotisering.

Waar werk je op dit moment aan?

Buiten de projecten waar we momenteel mee bezig zijn, is er gang gezet achter het ontwikkelen van een nieuwe prefab badkamer gebaseerd op een materiaal dat momenteel de gehele bouwsector aan het veranderen is. Wij willen graag de eerstvolgende zijn die bijdraagt aan deze ontwikkelingen. Ik kijk uit naar wat de toekomst in petto heeft!”

Up-to-date blijven van de laatste ontwikkelingen rondom prefab bouwen? Abonneer je dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.


Abonneer