De prefab badkamerindustrie stijgt enorm

Volgens onderzoek van QYResearch Group werd de wereldwijde marktwaarde van de prefab badkamerindustrie in 2018 geschat op $ 770,12 miljoen, naar verwachting stijgt dit naar $ 1131,02 miljoen in 2025. Een voorspelde groei van 5,67% is een reden tot optimisme. Wat betreft volume; In 2018 werden er meer dan 260.000 geprefabriceerde badkamers geproduceerd, naar verwachting tegen 2025 zijn dat er 338.000.

Het is bijna zeker dat geprefabriceerde badkamers een groot deel van de toekomst zullen worden. Wereldwijd is de vraag naar modulaire oplossingen reëel, er is een toenemend tekort aan vakmensen en de uitstoot op de bouwplaats wordt streng gecontroleerd. De geprefabriceerde badkamerconstructie vermindert transportbewegingen op de bouwplaats en verkort de bouwtijd met gemiddeld 25%. Door de ontwikkeling van de badkamer naar een productiefaciliteit te verplaatsen, kun je sneller, veiliger en goedkoper bouwen.

De prefab badkamerindustrie is nog nooit zo hoog gestegen; in Japan worden prefab badkamerunits gebruikt in 80% van alle nieuwbouwprojecten. Waarom kiest nog niet iedereen voor prefab? 30% van alle aannemers geeft aan dat hun klanten geen prefab-oplossingen opleggen. Daarom moeten ze op de hoogte worden gebracht van de voordelen. Het is tijd voor verandering, het is tijd voor prefab.